Miten hankin digitaalisen maksutelevisionDigiaika on tuonut mukanaan mahdollisuuden maksaa televisio-ohjelmista. Kun ennen selvittiin pelkällä televisioluvalla, niin nyt suosikkiohjelmista pitää maksaa erikseen. Suuntaus näyttää olevan, että televisioluvalla hinnalla saa omistaa television ja katso uusintoja. Vähän paremmasta ohjelmasta pitää sitten maksaa erikseen. Tällä sivulla ei puututa itse digiboxin hankintaan, vaan boxi oletetaan jo hankitun. Digivirittimen tyyppi pitäisi siten olla tiedossa. Digiboxeja on kolmea eri tyyppiä ja neljäntenä tulossa olevat nettiTV boxit.  Digiboxeja on siis moneen lähtöön, niin jokainen tarvitsee myös erilaisen maksukortin. Kaikkia kortteja ohjataan yksisuuntaisesti vastaanottosignaalin avulla. Kanavia pystyy yleensä tilaamaan lisää tai peruuttamaan internet yhteyden kautta.
Digisovittimessa pitää luonnollisesti olla kuhunkin katselukorttityyppiin sopiva kortinlukija. Joissain boxeissa on useita eri tyyppisiä kortinlukijoita, joissain vain yksi. Jos Digisovittimessasi ei ole kortinlukijaa, niin mene kauppaan ja osta uusi boxi.

1. Harava-antenni

Käytössä on niin sanottua terrestrial signaalia lukeva digiboxi, "T" tyyppiä. Tarvitset Plus TV:n katselukortin. Kustannuksia ovat avausmaksu, kortin vuosimaksu ja katselumaksu. Kannattaa huomioida, että kortista joutuu maksamaan vuokraa vaikka sille ei olisi tilattu kanavia. Lisäksi eri toimenpiteistä/muutoksista voidaan periä erilaisia palvelumaksuja. Ajankohtaisen hinnaston saat palveluntarjoajalta.

2. Kaapelitelevisio 

Otat vastaan kaapelidigivastaanottimelle ("C" tyyppi) tarkoitettua signaalia. Millaisen kortin tarvitset riippuu paikallisesta palveluntarjoajasta. Se voi olla eri kuin paikallinen kaapeliverkkoyhtiö. Ota yhteys omaa kaapeliyhtiöösi, he kertovat mistä saa katselukortteja saa ostaa. Maksu TV palveluja myyviä yhtiöitä ovat mm Welho ja LumoTV. Kanavatarjonta on runsaampaa kuin haravassa.

3. Satelliitti

Tarvitset "S" tyyppisen digisovittimen. Korttivaihtoehtoja on lukuisia, Suomeen palveluja markkinoivat lähinnä vain Viasat ja Canal+. Kanavatarjonta on runsasta ja jotain kanavia voi näkyä ilmaiseksikin.


Voinko viedä maksukortin kesämökille ja nähdä samat lähetykset?

Vain jos molemmissa on samanlainen digisovitin. Jos kaupunkiasunnossa on kaapelisovitin, niin sitä korttia tai sovitinta on turha viedä kesämökille. Jos haluat esimerkiksi katsella Formulalähetykset myös kesämökillä, niin silloin pitää maksaa kahteen kertaan.
Mikäli kaupunkiasunnossa on haravasovitin, niin silloin ei ole ongelmaa, vaan samat kanavat näkyvät kesäasunnolla samalla maksukortilla. Ethän unohda maksukorttia kesämökin digisovittimeen.
 
Minulla on  Digitaalinen taulutelevisio, tarvitsenko digiboksin?
 
- Tarvitset jos television digi vastaanotin on vain harava-antennille ja asut kaapeli taloudessa.
- Haluat katsella maksullisia digilähetyksiä ja televisiossa ei ole kortinlukijaa (joissain uusimmissa jo on) tai kortinlukija ei ole yhteensopiva palveluntarjoajan kortin kanssa.
- Haluat tallentaa televisio-ohjelmia jolloin tarvitset tallentavan digivastaanottimen. Voit myös tallentaa VHS nauhalle tai DVD:lle. Tällöin voit nauhoittaa vain samaa ohjelmaa jota katsot.