Miten katsella Formula 1 lähetykset ilmaiseksi


Suorat Formula 1 lähetykset tehtiin maksulliseksi kaudesta 2007 alkaen. Tämän mahdollisti uusi tekniikka: DigiTV. Eläköön digiaika! Kansalaisten ihmettely, mitä hyötyä digitv:stä oikein on, sai nyt vastauksen. Hyötyä on paljonkin, nimittäin kaupallisille TV kanaville. Rahat eivät tietenkään jää Suomeen television sisältöä kehittämään, vaan menevät MTV3:n omistajille Ruotsiin. Suomalaisten F1 menestys tuo ruotsalaisille jättipotin. Tämän sivuston tarkoitus on auttaa teitä katselemaan F1 lähetyksiä ilmaiseksi. Säästä rahaa ja tee samalla isänmaallinen teko. Maailman kekseliäin kansa ei maksa sellaisesta, minkä näkee ilmaiseksi.

1. Katsele webissä

Tämä on käytännöllisin tapa, jos omistaa tietokoneen ja riittävän nopean laajakaistan. Ilmaisia TV lähetyksiä on runsaasti eri yhteysohjelmien kautta, eikä tarjonta rajoitu pelkästään formuloihin tai urheiluun, ohjelmaa löytyy moneen makuun. Melkoinen osa ohjelmatarjonnasta on englanninkielistä. Kuvan laatu ei aina ole loistelias, mutta voisi sanoa hinta-laatu suhteen olevan kohdallaan. Asenna tarvittavat ohjelman hyvissä ajoin ennen lähetystä ja varmista, että laitteistosi ja yhteyden puolesta pystyt katselemaan televisio-ohjelmia netissä.
Aihetta on käsitelty tarkemmin seuraavassa webbilinkissä: Web TV

2. Katsele satelliitin kautta

Tässä on jo vähän enemmän vaivaa ja kustannuksiakin, jos ei omista laitteistoa ennestään. Jos vehkeet jo on, niin sitten vaan suuntaamaan kohti Astra satelliittia, josta (saksankielinen) RTL lähettää formula 1 kisoja suorana. Muitakin formula kanavia voi löytyä esimerkiksi Astran ja Hotbirdin lukuisista ilmaisista kanavista.
Satelliittilaitteisto maksaa halvimmillaan reilun satasen, joka on vähemmän kuin vuoden maksut maikkarin kanavapaketista. Ja sitten ne ovat omat, antavat iloa pitkäksi aikaa ja nostavat koko asuntosi arvoa ja naapurin kateutta. Käytetystä MTV3:n katselukortista on vuoden päästä jäljellä vain vuosittainen korttilasku.
Joka paikkaan satelliittilaitteita ei pysty asentamaan, joten selvitä ennen laitteiden hankkimista soveltuuko asuinpaikkasi satelliittilähetysten vastaanottoon. Vaivaa on myös jonkin verran ja vähän uusia asioita pitää opetella.  Satelliittipaketin voi hankkia myös valmiiksi asennettuna.
Satelliittilähetysten virittämistä käsitellään sivuilla: Satelliittilähetysten vastaanotto

3. Kaapeli TV

Jos olet kaapeliverkossa, tarkista näkyvätkö formula lähetykset miltään kanavalta? Hae myös kanavat uudelleen. Se aina hyljeksitty saksankielinen kanava, jota ei aiemmin viitsinyt edes virittää, saattaakin osoittautua sunnuntai-iltapäivän suosikkikanavaksi.

4. Kaverilla tai ravintolassa

Lähde mökistä ja nauti formuloista. Ravintolassa pääset lähelle kisapaikan tunnelmaa ja siellä on aina kavereita. Hyvin varustetun urheilu ravintolan suurella screenillä saat tuntuman kuin olisit paikan päällä.  Rahaa saattaa mennä vuoden katselukortin hinta, mutta jääväthän ruotsalaiset nuolemaan näppejään.
Kaverin luona kaveri varmaan tarjoaa kaljat ja kaverin vaimo kahvit. Sosiaalinen elämä saa uutta potkua.

5. Jälkilähetykset

Jos mikään muu ei auta, niin paljon ei ole iloa jälkilähetyksistäkään. Varsinaisen kisan jälkeen tuleva MTV3 lähetys on pelkkä kooste, josta on tarkoituksella tehty niin vastenmielinen kuin mahdollista. Alkuperäinen lähetys on pätkitty lyhyemmäksi vain mielivaltaisesti leikkaamalla välistä pois kuvaa ja selostusta. Kuskit vaihtavat tuloslistalla yllättäen järjestystä eikä selostuksesta saa mitään tukea. No, tuskin pystyit olemaan uutispimennossa kuitenkaan.

99.  Hanki maksullinen DigiTV

Kun mikään edellä mainituista ei auta, niin maksa sitten. Katsele kisalähetykset Ruotsin lippuun kietoutuneena ja heiluta pientä sinikeltaista lippua. Ostaminen on perinteisesti ollut aina helppoa, mutta digiaikana ei enää ole näin. Millainen katselukortti toimiin juuri sinulla, vaatii asiaan syvällisempää paneutumista. Sama kortti ei luultavasti toimi kesämökillä joka toimi kaupunkiasunnossa, joten kortteja joutuu ostamaan useita. Myös tästä on hiukan infoa:   Maksullinen Digi TV
 
Näitä sivuja ei ole päivitetty vähään aikaan, mutta aihe on edelleen ajankohtainen. Paremmin kirjoitettu version löytyy nykyään avuton.com sivustolta. Kohdasta Formula 1 kisat netistä . En viitsi päivittää enää näitä, koska sivuston ulkoasu on vähän vanhanaikainen. Pidän tämän version täällä maailman loppuun asti, koska täällä on linkkejä joita jotkut kuitenkin kaipaavat.