TV ohjelmia netistä ilmaiseksi In English In EnglishNykyään internetin kautta on saatavilla lukuisia televisiokanavia. Tarvitset vain laajakaistan ja tietokoneen. TV lupamaksua ei tarvita. Laajakaista nopeus tulisi olla 1 Mbs tai nopeampi. Jos samaa laajakaistaa käytetään samaan aikaan muuhun netin käyttöön yhteysnopeus tulisi olla vieläkin parempi. Kokeile niin tiedät. Laajakaista voi olla joko ADSL modemin tai kaapeliTV verkon kautta.
Kuvan laatu vaihtelee heikosta siedettävään ja mahtuu joukkoon muutama ihan hyväkin. Yhteysnopeuksien parantuessa myös lähettävän signaalin laatu on parantunut koko ajan. Jos olet katsonut TV lähetystä esimerkiksi vuosi sitten ja todennut kuvan laadun kelvottomaksi, niin nyt voi tilanne olla jo toinen.
Eräs keino parantaa kuvan laatua on kytkeä tietokone televisioon, jolloin ollaan lähellä VHS laatua. Vanha kuvaputki televisio kelpaa tähän erinomaisesti. Yhdistäminen tehdään esimerkiksi niin, että tietokoneen näytönohjaimen S-VHS liittimestä (jos siellä on sellainen) kytketään kaapeli television vastaavaan. Jos televisiossa ei ole S-VHS liitintä, niin Super VHS kaapelin voi kytkeä sovittimen avulla esimerkiksi Scart liittimeen.

Televisio on siirtymässä nettiin vauhdilla. Tätä kehitystä vastustetaan vahvasti ja valtamedia vaikenee asian kuoliaaksi. Tekniikka ei ole enää este, nykyisten laajakaistaliitymien yhteysnopeudet riittävät vastaanottoon mainiosti. Suurimmalla osalla kotitaluoksista on nykyään laajakaistaliittymä ja keskimääräiset yhteysnopeudet kasvavat koko ajan. Kaupalliset TV kanavat MTV3 ja nelonen pelkäävät oman liiketoimintansa puolesta. Yleisradio on hiljaa siksi, että vasta toteutettu television digitalisointi maksoi maltaita. Suuri yleisö voisi kyseenalaistaa koko digitv:n: uusi edistyneempi tekniikka on ollut käytössä jo ennen digitelevision käyttöönottoa. Siis kaikkien on syytä olla hiljaa. Ongelma vaan on, että median ei saisi vaieta ihmisiä kiinnostavista asioista.

TVU player

TVU logo
TVU player on eräs suosituimpia ja sillä on erittäin suuri käyttäjämäärä. Kuvanlaatu on ihan hyvä, jos ikkunan koon pitää savukeaskin kokoisena. Muutamia suosittuja jenkkikanavia ja loput kiinalaisia. Siellä näkyy myös joitakin  USA:n  länsirannikon, lähinnä Kalifornian, kanavia. Niitä ei  muutoin  näe  Suomessa  lainkaan, ei  edes satelliitin kautta. Star Sports on joskus näyttänyt Formula 1 lähetyksiä.   Ilmaisen TVU playerin voi ladata täältä

Sopcast

sopcast logo
Sopcast on oma suosikkini. Kuvanlaatu on kelvollinen ja tarjonta monipuolista. Urheilua, esimerkiksi Formula 1 kilpailut näkee usealta kanavalta.
Sopcast.org sivusto josta voit ladata playerin

 
 
Televisiona.net
 

Televisiona toimii suoraan selaimessa, joten mitään ei tarvitse asennella. Hyvä valinta silloin, jos tietokoneelle ei saa tai voi asentaa mitään ulkopuolisia ohjelmia.
Suora linkki: www.televisiona.net


Muita webbi TV client ohjelmia ovat esimerkiksi: pplive, TVAnts, PCast, PPMate , VGO, TVKoo, Afreeca, ...
Ongelmia ?: