Webbi TV info 

Televisiolupa on pian historiaa!
 
TV lupa, tuo historian muinaisjäänne, on kadonnut historian hämärään. Harva enää edes muistaa aikaa, jolloin tarvittiin lupa omistaa televio. Miksi ihmeessä piti ostaa valtiolta lupa siihen, että katselee televisiota? Sisällön tuottajia on lukuisia, mutta rahat menevät vain valtapuolueiden kontrolloimalle Yleisradiolle. Muut eivät saa senttiäkään yleisradioverosta, vaan päinvastoin joutuvat maksamaan olemassa olostaan kilpailijalleen. Tekniikan kehittyessä on kansalaisille avautunut muitakin tapoja hankkia tietoa ja perinteinen television katselu on vähentynyt. Kun vielä valtiollisten televisiokanavien katsojamäärät hupenevat, niin poliitikoille on tullut hätä käteen ja huoli omista Yleisradion suojatyöpaikoista.
 
TV lupa, ja sen seuraaja yleisradiovero, on yksi epäoikeudenmukaisemmista rahankeräysmuodoista. TV lupa kerättiin viestintävälineen omistamisesta, ei sen käyttämisestä. Siis sama kuin kirjavero kerättäisiin kirjahyllyn omistamisesta, vaikka sinne ei laittaisi yhtään kirjaa. Toiseksi vero on kerättin perhekohtaisesti, jolloin hinta henkilöä kohti vaihtelee sen mukaan montako henkeä taloudessa asuu. Siis aivan samoin kuin elokuvateatteriin tai uimahalliin (pakko)myytäisiin vain perhelippuja, pelkästään koko vuodeksi tietenkin. Yleisradio vero on vain askel parempaan suuntaan. Vain pieni askel. Vero peritään yleisradion ylläpitämiseen eikä siitä voi välttyä mitenkään. TV luvan saattoi jättää hankkimatta jos ei omistanut televisiota
 
Television katselu on muuttunut monimuotoisemmaksi. Aiemmin oli ykkönen, kakkonen ja maikkari. Sitten tuli nelonen. DigiTV on tuonut muutamia kanavia lisää, suurin tarjonta on lisääntynyt maksullisissa palveluissa. Näillä sivuilla käsitellään muuta kuin perinteistä Television katselua olohuoneen vastaanottimista.

 
Kotimaisten TV kanavien Netti TV Satelliittisivu
Netti TV  Net TV (in English) 
Katsele Formula 1 lähetykset ilmaiseksi

Digitaalisen maksutelevision hankinta
 
Mr Bean videoita netissä ilmaiseksi